България отново ще поиска да бъде домакин на европейско първенство по волейбол за мъже. Това обяви министърът на спорта Красен Кралев след среща президента на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич и председателя на българската федерация Любомир Ганев.

България прие Евроволей 2015 заедно с Италия, а три години по-късно двете страни организираха и световното първенство за мъже.

"Обсъдихме и възможността България да бъде един от домакините на европейското първенство за мъже през 2023 г. Страната ни ще бъде един от кандидатите за съвместно организиране на шампионата, заедно с Италия и още две страни", заяви Кралев с публикация във "Фейсбук".

В последните години България се утвърди като един от честите домакини на значими събития във волейбола. Догодина страната ще приеме европейското за жени заедно със Сърбия, Румъния и Хърватия. През 2021 г. България ще е домакин и на световното за младежи до 21 години.

На срещата Боричич изтъкнал важната роля на Ганев, който оглави българската федерация през пролетта, като зае поста от управлявалия две десетилетия Данчо Лазаров. Ганев влезе и в ръководството на CEV.

Според Боричич "пред Ганев има перспективата да бъде ръководител не само в европейския, но и в световния волейбол през следващите 20-30 години", се казва още в публикацията на Кралев.

Дневник