Къщите, които гледаме по филмите и сериалите много често не са студиа, а съвсем истински, макар и понякога построени за целите на продукцията. Друг път са наети за целите на снимките. 

В тях са снимани емблематични филми, а най-интересното е, че днес може да отседнете в тях. Е, срещу доста солидна сума. Вижте още любопитни факти в канала "OMG Facts" във vbox7.

Къщата на сем. Суан от "Здрач"

Къщата се намира близо до Портланд, щата Орегон. Въпреки че постройката по нищо не се различава от много подобни в района и в САЩ като цяло, ако искате да спите в нея, това ще ви излезе солено - една нощувка там струва 350 долара. Самата къща е построена през 30-те години на миналия век и е продадена през 2018 г., като новите собственици имат само една идея за нея - да я отдават в Airbnb. Нещо повече - те се хвалят, че фенове на поредицата от цял свят му изпращат предмети, с които да направят стаите още по-близки до това, което беше показано във филма.

Къщата на Хари Потър

Става въпрос за постройка в Лавенхам, Англия, която бе показана за кратко в един от филмите за Хари Потър. Според разказа в нея са живели родителите на момчето, както и той, като бебе. Въпреки че там не са снимани кой знае колко значими сцени, нито пък някой от главните актьори се е снимал в къщата, една нощувка там струва 234 долара.

Имението от "Големите малки лъжи"

Впечатляващият дом се намира в Малибу. Има 7 спални и в нея могат да живеят спокойно 12 души. И то във впечатляващ лукс. Че има камина и джакузи, се подразбира. Разбира се, това имения може да бъде отдавано под наем, но една нощувка там струва между 3000 и 5000 долара.

Колибата на Тони Старк

Видяхме я във Avengers: Endgame. Намира се във Феърбърн, щата Джорджия. Колибата е наистина уютно местенце - намира се на брега на езеро, има три спални. И преди снимките на филма собствениците ѝ са я давали под наем, но се наложило да вдигнат цената на нощувката с 500 долара заради големия интерес към нея. Така че една нощувка там вече струва 800 долара. 

Имението Даунтън

То се намира в Хампшир, Англия и всъщност не дава стаи под наем, но през 2019 г. една щастлива двойка имаше щастието да се наслади на истинско кралско отношение. Цената, която заплатиха, беше 150 долара.
 
Darik