"Лудогорец" трудно е събрал група от 18 футболисти за предстоящия мач с "Тотнъм" в Лига Европа. Това каза треньорът на тима Станислав Генчев при заминаването за Англия. Българският шампион гостува на "шпорите" в Лондон в четвъртък от 22 часа.

На 10 ноември "Лудогорец" обяви, че има 12 заразени играчи с коронавирус, което доведе до отлагане на мачове на тима. Последният официален мач на шампионите беше на 8 ноември.

"Имахме доста трудности в последните седмици, но въпреки това очаквам да изиграем добър мач. Лошото е, че доста нарушихме тренировъчния процес. Имахме доста болни футболисти. В предстоящия двубой ще има доста отсъстващи играчи, които още не са възстановени, беше ни трудно да съберем групата", каза Генчев.

В състава се завръща Кирил Десподов, който беше контузен, но Алекс Сантана и Сисиньо няма да играят в Лондон.

"Болните футболисти 2 седмици не са тренирали и буквално вчера и онзи ден излязоха от карантина. Ще се наложи да играят на една тренировка. Това е доста трудно, още повече срещу толкова силен отбор", добави Генчев.

В първия си мач с "шпорите" "Лудогорец" загуби с 1:3.

След първите три мача в турнира и преполовяването на груповата фаза "Лудогорец" е с три загуби и голова разлика 5:9.

Междувременно медиите в Мексико обявиха, че аржентинският треньор Антонио Рикардо Мохамед Матиевич може да поеме "Лудогорец". Наставникът на "Монтерей", който е на 50 години, може да се раздели с мексиканския клуб.

Дневник