Нарушената спортна форма и класата на съперника са основните причини "Лудогорец" да изиграе толкова слаб мач срещу "Тотнъм", смятат в лагера на българския шампион. Отборът от Разград загуби с 0:4 в Лондон в двубой от Лига Европа и остава без точка в групата си.

Срещу водения от Жозе Моуриньо състав "Лудогорец" не отправи нито един удар.

Треньорът Станислав Генчев заяви, че е променил тактиката специално за двубоя, но резултат не е имало. "Не успяхме да отправим точен удар към вратата на съперника и бяхме тотално надиграни. "Тотнъм" е много добре организиран отбор, който много бързо пресира съперника. Ако не се играе бързо, просто нямаш решение. Нашият тим не е свикнал да изритва топката и не намирахме точния път. Играхме много често с Пламен Илиев, което беше грешка. Трябваше да бъдем по-настоятелни", заяви Генчев.

Основен проблем за "Лудогорец" беше излизането от ритъм заради поставянето под карантина на голяма част от футболистите. Сега на отбора му предстои серия от осем мача за 25 дни. Генчев заяви, че това налага използване на повече футболисти.

Капитанът Козмин Моци и Кирил Десподов се обединиха в думите, че разликата с "Тотнъм" е огромна.

"Не трябва да говорим много за мача в съблекалнята. Знаехме какъв мач ни чака, знаехме, че разликата е голяма. Пробвахме да направим нещо, но нещата не се получиха. Трябва да продължаваме напред и да разберем, че още сме далеч от такива отбори", заяви Моци.

"След такъв мач тежко се говори. Нищо не се получи. Като цяло "Тотнъм" беше по-класният отбор. Закономерна победа за тях. Няма какво да се каже. Не знам защо нищо не се получи. Трябва да направим сериозен анализ на този мач и да работим много, защото сме далеч от истината", каза Десподов.

Дневник