Състезателите, които ще участват в Australian Open, ще получат позволение да тренират по време на 14-дневната си карантина при строги мерки за безопасност, съобщи "Ройтерс", като се позовава на местния вестник "Ейдж".

Според информацията властите от щата Виктория са разрешили тази стъпка, предвидена от Австралийската федерация по тенис. Двете страни са имали продължителна среща, на която са обсъдили относно съдържанието на протоколите за безопасност при провеждането на Australian Open.

Първият за 2021 г. турнир от Големия шлем трябва да се състои от 18 до 31 януари. В сряда обаче министърът на спорта и туризма в щата Виктория Мартин Пакула съобщи, че надпреварата вероятно ще бъде отложена с една или две седмици.

Ограниченията в Австралия налагат двуседмична карантина за всички, които влизат в страната, като това важи и за спортистите. Междувременно в щата Виктория вече близо месец няма нови случаи на заразени с коронавирус.

Наскоро водачът в ранглистата Новак Джокович призова властите да гарантират, че играчите ще имат право да тренират по време на карантината. От друга страна, Даниил Медведев посочи, че би било опасно, ако състезателите бъдат затворени в хотелска стая за две седмици и след това играят в турнира.

От "Ейдж" допълват, че надпреварата за национални отбори "ATP къп" ще бъде отменена, но другите събития в мъжкия и женския тенис в Австралия ще се проведат по план.

Дневник