Клубовете от Висшата лига приветстваха решението на британското правителство да допусне фенове в спорта след общонационалната карантина, която приключва на 2 декември. Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп определи хода като "малка стъпка в правилната посока", а към мнението му се включиха и други наставници.

"Правилата са си правила и ние все още искаме хората да са здрави и в безопасност, което е най-важното. Страхотно е да има фенове на стадиона, те чакаха дълго време и ние чакахме доста", каза мениджърът на "Бърнли" Шон Дайч, цитиран от "Ройтерс".

До 4000 зрители ще могат да присъстват на събитията на открито, където има най-нисък риск от разпространение на коронавируса. По този показател районите в страната са разделени на три нива. В тези от второто се предвижда допускане на до 2000 зрители, а в третото ниво няма да бъде позволено посещението на публика в спорта.

Никой от клубовете от Висшата лига обаче не попада в зона с най-нисък риск. Ливърпул, Лондон и всички 32 квартала на столицата са във второто ниво, като отборите ще могат да посрещнат до 2000 фена.

"Манчестър юнайтед" и "Манчестър сити" ще трябва да почакат повече, преди да приемат зрители, тъй като двата клуба са в зона с най-висока степен на тревога заради коронавируса.

Мениджърът на "Нюкасъл" Стив Брус вярва, че лимитът за броя на зрителите трябва да е по-голям заради капацитета на стадионите. Според Рой Ходжсън, който води "Кристъл палас", присъствието на фенове ще донесе наслада на хората.

Дневник