Ливърпул" допусна грешна стъпка в мача си от 10-ия кръг във Висшата лига, завършвайки 1:1 в гостуването на "Брайтън". Шампионите бяха близо до седмата си победа, като водеха, но в добавеното време "чайките" изравниха от дузпа.

Това се случи след спорно отсъждане на рефера Стюърт Атуел, койт гледаше ситуацията и на повторение.

Диого Жота откри за шампионите в 60-ата минута, а изравнителният гол беше дело на Паскал Грос.

Други два гола на червените бяха отменени заради засади, а Нийл Мопе пропусна дузпа за "Брайтън" още в 20-ата минута.

Равенството изкачи "Ливърпул" е начело в таблицата с 21 точки, като има с една повече от "Тотнъм". В неделя "шпорите" гостуват на третия "Челси" в дербито на кръга.
Преди почивката "Брайтън" игра добре и създаде повече положения. Домакините притежаваха топката в по-малка част от времето, но с дълги подавания внасяха смут в защитата на червените. В 20-ата минута Неко Уилямс повали Конъли в наказателното поле и "Брайтън" получи дузпа.

Нийл Мопе обаче стреля встрани, а по-късно и се контузи.

До края на първата част гол на Мохамед Салах беше отменен заради засада след преглед със системата за видеоповторения (VAR).


На почивката Юрген Клоп прибегна до смяна, пускайки Джордан Хендерсън на терена, а това промени играта на тима му. "Ливърпул" започна да действа по-силно, притисна домакините и бързо стигна до гол. В 60-ата минута Жота получи пас от Салах и вкара с удар с десния крак.

Португалецът отбеляза деветия си гол в 14 мача за червените след трансфера през лятото.

До края на мача "Брайтън" имаше два отлични шанса, но "Ливърпул" продължи да играе по-добре. Гол на Садио Мане в 84-ата минута беше отменен заради засада.

В заключителните минути "Брайтън" получи дузпа след преглед на повторение. Андрю Робъртсън закачи футболист на "чайките" в опит да изчисти топката, а реферът Атуел прецени, че нарушение има.

От 11-те метра Грос стреля в центъра на вратата и изравни.

Дневник