Ливърпул" допусна грешна стъпка в съботния си мач с "Брайтън", завършвайки 1:1, а това даде повод на мениджъра на шампионите Юрген Клоп за пореден път да критикува телевизиите в Англия. Само седмица, след като ги обвини за сгъстената програма, сега германецът хвърли вината върху тях и за контузия на ключов играч.

Това се случи, след като Джеймс Милнър получи мускулен проблем.

"Да, поздравления", отговори Клоп на въпрос на репортер на BT Sport за травмата на Милнър. "Не лично за вас, но вие работите за тези хора, които направиха сгъстената програма и сложиха срещата ни по обяд".

Германецът влезе в задочен спор и с мениджъра на "Брайтън" Крис Уайлдър. Треньорът на "чайките" е против изискването на големите клубове за пет смени в мачовете от Висшата лига.

"Той (Клоп) е мениджър от световна класа и първокласен политик, който се интересува само от "Ливърпул".

След срещата се породи дискусия и за дузпата, от която "Брайтън" изравни. Играчите на "Ливърпул" я нарекоха измислена, а Клоп отказа да спори. "Това е дузпа, щом реферите са я отсъдили. Ако ме питате за мен това не е дузпа, но какво значение има", добави Клоп и припомни, че "Ливърпул" е отборът, който най-често страда от решенията на системата за видеопоповторения (VAR).

Дневник