Лудогорец" се върна на върха в Първа лига след победа над "Ботев" (Враца) с 2:1 в мач от 14-ия кръг. Шампионите имаха големи проблеми в срещата, а успехът им дойде с гол от засада на централния бранител Жосуе Са.

"Лудогорец" откри в 16-ата минута с автогол, но четири по-късно "Ботев" изравни с удар на Педро Лагоа. В 31-ата минута Са се разписа и върна аванса на тима.

В класирането "Лудогорец" има 29 точки, с две повече от "Локомотив" (Пловдив). Трети е "Арда" с 24 точки. "Ботев" (Враца) заема осмо място, като има 15 точки.

Шампионите имаха два отлични шанса още в първите десет минути, но не успяха да се възползват. Все пак тимът от Разград откри в 16-ата минута, като това стана след удар и рикошет в тялото на Венцислав Керчев. Заради това попадението беше записано и като автогол.

Само четири минути по-късно обаче "Ботев" изравни след груба грешка в защитата на домакините. Стефан Баджи не се ориентира в наказателното поле, задържа топката, обграден от трима, и тя стигна до Педро Лагоа от гостите.

От 10 метра португалецът не сгреши и изравни - 1:1.

В 31-ата минута "Лудогорец" възстанови аванса си, а гол вкара централният защитник Жосуе Са. Той засече центриране от фаул на Каули Оливейра, но повторенията показаха, че Са и Клаудиу Кешеру, който също атакува топката, са в засада.

След почивката "Ботев" (Враца) удари греда, а Кешеру направи голям пропуск за "Лудогорец". Шанс се откри и пред Каули, но и той не успя да се разпише.

Дневник