Женският хандбален тим на „“Шумен 98“ загуби гостуването си на „Бъки“ в Габрово с 20:28 (9:14). Срещата бе последна от есенния полусезон в А група при жените.

Шуменки започнаха двубоя много добре и показаха, че имат желание да вземат победата, но  липсата на тренировки (в Шумен заради  Covid 19 от месец са забранени тренировки и състезания) даде отражение върху играта на отбора. За да се подготвят за мача, шуменки успяха да направят заедно едно занимание в залата във Вълчи дол, но това се оказа недостатъчно, за да покажат най-доброто срещу „Бъки“.

В мача срещу шампионите „Шумен 98“ поведе, а на вратата Ирина Никифорук направи няколко блестящи спасявания. При 4:2 за „Шумен“ последваха две дузпи за домакините и резултатът бе изравнен. В следващите минути шуменки пропуснаха да отбележат от дузпа, а състезателките на „Бъки“ вкараха четири безответни гола и поведоха с 8:4. Шуменки бързо се върнаха в мача и намалиха изоставеното си до един гол 9:8, но в последните минути на полувремето домакините дръпнаха и на почивката водеха с 14:9.

В началните минути на втората част „Бъки“ увеличи аванса си и разликата в головете достигна до 10. Шуменки заиграха по-стабилно и успяха да стопят преднината на съперника си и десетина минути преди края на мача резултатът бе 23:19. Многото пропуски в атака на шуменки, обаче не им позволи да направят обрат, а от своя страна домакините успяваха да отбележат при почти всяка своя атака. Така в последните минути разликата отново набъбна и мачът приключи с победа на габровки.

Димка Предьова бе най-резултатна за „Шумен“ в мача срещу „Бъки“ с 8 попадения. Кристина Иванова се разписа 5 пъти, Ирене Иванова добави 4 гола, Стоянова и Бакърджиева добавиха по 1 гол.

ШУМ.БГ