Равенство между "Челси" и "Тотнъм" увеличи интригата във Висшата лига, като направи разликите на върха в класирането много малки. Дербито от 10-ия кръг на първенството завърши без победил - 0:0.

Това върна "шпорите" на върха в таблицата, но те вече делят първата позиция с шампиона "Ливърпул". Двата тима имат по 21 точки, но головата разлика на "Тотнъм" е по-добра. "Челси" е трети с 19 точки.

Интригата може да стане още по-голяма, след като в понеделник четвъртия "Лестър", който има 18 точки, приема "Фулъм".

Сблъсъкът на "Стамфорд бридж" предложи тактическа битка между Франк Лампард и Жозе Моуриньо. Головите положения бяха малко, а за 90 минути точните удари бяха едва четири - три за домакините и само един за "Тотнъм".

В следващия кръг "шпорите" приемат "Арсенал" в дербито на Северен Лондон, а "Челси" е домакин на "Лийдс".

В друг мач, игран по-рано "Манчестър юнайтед" взе трудна победа над "Саутхемптън" като гост. "Червените дяволи" пречупиха "светците" с 3:2, въпреки че изоставаха с 0:2 до 60-ата минута.
Тимът на Оле Гунар Солскяр постигна трети пореден успех в първенството и заема седмо място.

Ян Беднарек и Джеймс Уорд-Праус дадоха аванс на "Саутхемптън" с попадения в 23-ата и 33-ата минута. На почивката Единсон Кавани се появи за "Юнайтед" и вдъхнови тима си за обрат.

След негова асистенция Бруно Фернандеш намали в 59-ата минута. Кавани сам отбеляза другите два гола в 74-ата минута, както и втората на добавеното време.

Дневник