Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че няма достатъчно здрави футболисти, за да прави ротации в състава на фона на сгъстената програма от мачове.

На въпрос дали заради контузиите червените ще изпаднат в ситуация, в която да избират между Висшата лига или Шампионската лига, германецът отговори: "Нямам достатъчно играчи, за да давам приоритет на някой турнир. Не става въпрос за надпреварата, а опира до футболистите".

Думите му дойдоха преди домакинството на "Аякс" в Шампионската лига. Ако не загуби, "Ливърпул" ще се класира за елиминациите в турнира. Мърсисайдци са първи в групата с девет точки, като с две по-малко са "Аталанта" и "Аякс".

Клоп често надига глас срещу сгъстената програма, като през уикенда отново нападна телевизиите след контузията на Джеймс Милнър. С травми са още Тиаго, Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джердан Шакири, Наби Кейта и Върджил ван Дайк.

Клоп допълни, че единственият му избор е да приеме обстоятелствата. "Това не е перфектна ситуация, но очевидно недостатъчно хора искат да ни предложат каквато и да е помощ (с програмата на мачовете), не само за нас, но и за всички футболни хора. Просто трябва да се справим с това."

Германецът каза още: "Винаги съм го казвал - стига да можем да излезем с 11 играчи, ще се борим с всичко, което имаме, и това все още е така."

Дневник