15 деца вече посещават детска градина „Изворче“, която остана да работи по време на противоепидемичните мерки, за да приема деца на медицински служители.   

„Сформирани са две групи – предучилищна и яслена.  С днешна дата имаме заявка от родители на още 6 деца, които в момента са в период на карантина и ще дойдат на градина в края на тази или началото на следващата седмица. Мога да кажа, че хората наистина са благодарни и оценяват възможността, която им се предоставя“, каза за ШУМ.БГ директорът на ДГ „Изворче“ Даниела Димитрова.

Тя допълни, че в градината е осигурено всичко необходимо за престоя на децата там. „Топло е, осигурена е храна. Помещенията са дезинфекцирани основно, защото това са сборни групи и се водят рискови“, съобщи Димитрова.

Даниела Димитрова каза още, че за яслената група, която е за деца до 3 г., е осигурен отделен  вход, намират се в отделно помещение. Има осигурени медицински сестри за по-малките деца.

Директорът на ДГ „Изворче“ допълни, че хората, работещи в системата на здравеопазването в Шумен продължават да звънят и да търсят информация, като се очаква да се увеличат децата, които ще посещават забавачката. Даниела Димитрова заяви, че имат готовност и ресурс да разкрият още една група.

ШУМ.БГ