52 са новодиагностицираните положителни за COVID-19 жители на Шуменска област на 30 ноември, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От тях 27 са мъже, а 25 жени, на възраст между 19 и 75 години.

Най-много са новорегистрираните случаи в областния град - 34. Трима заразени са отчетени в хитринското село Тимарево, а двама – в град Нови пазар. По един позитивен за коронавирусна инфекция през вчерашния ден има  в градовете Смядово, Върбица и Каспичан и в селата  Радко Димитриево, Дибич, Бял бряг, Загориче, Мараш, Средковец, Климент, Висока поляна, Тодор Икономово, Кладенец.

254 са хоспитализираните с клинична картина за COVID-19  пациенти до 9.30 тази сутрин в МБАЛ - Шумен. От тях 204 са доказаните случаи с коронавирус след PCR тест, очакват се резултатите от тестовете на останалите 50 пациенти. 6-ма са в тежко състояние - интубирани в ОАИЛ.

„Натоварването в шуменската болница не спада, всеки ден има новозаразен медицински и административен персонал, който отпада временно от работа“, коментира д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска  дейност” в МБАЛ.

Две жени на 63 и 65 години са починали тази нощ. Вчера са изписани 21 пациенти, но в болницата са приети нови 22.

ШУМ.БГ