Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов ще продължи да води тима поне до лятото на 2021 г., когато ще се проведе европейското първенство. От футболния съюз (DFB) изразиха "безусловна подкрепа" към специалиста, който е обект на критики заради слабото представяне на бундестима.

Недоволството се засили след историческата загуба с 0:6 от Испания, като мнозина призоваха Льов да подаде оставка.

"За всички - играчите, треньора, футболния съюз, феновете и широката общественост - резултатът срещу Испания беше разочарование. Но един мач не може и няма да бъде отправна точка за фундаменталното представяне на националния отбор и на селекционера", пише в изявлението на DFB.

От футболния съюз отличиха висококачествената работа на треньорския щаб, взаимоотношенията между треньора и играчите и ясната концепция като ключови фактори, които водят до подкрепата към Льов.

В изявлението се допълва, че въпреки поражението от Испания тимът е постигнал целите си, които включват класиране за европейското,оставане в първа дивизия в Лигата на нациите и осигуряване на място в първа урна при жребия за квалификациите за световното през 2022 г.

Дневник