Поне двама души са убити, а няколко други са ранени, след като са били блъснати от кола в пешеходна зона на западногерманския град Трир, съобщи полицията.

"Арестувахме един човек, едно превозно средство е обезопасено. Двама души са загинали, според предварителната информация. Моля, продължете да избягвате центъра на града", писа полицията в Twitter.

Местният вестник Trierischer Volksfreund цитира очевидец, според който тъмносивият рейнджроувър е карал с висока скорост.

Инцидентът стана край символа на най-стария град в Германия - античната Порта Нигра, отбелязва ТАСС. Атаката в Трир е била извършена от 51-годишен местен жител, предаде ТАСС, като се позова на полицията в югозападния германски град. По информация на вестник "Билд" мъжът е гражданин на Германия. При задържането си той е оказал съпротива.

Според кметът Волфрам Лайбе, 51-годишният мъж карал като луд. "Беше просто ужасно", разказа на пресконференция кметът, който вървял в центъра на града точно по време на инцидента. "Триришер фолксфройнд" не даде подробности за загиналото дете. По-рано кметът на Трир, Волфрам Лайбе, обаче каза на пресконференция, че е видял на земята маратонка на момиче, което е сред жертвите. След това Лайбе се разплака и не бе състояние да говори повече.

Дневник