Мощна експлозия в пречиствателна станция разтърси днес индустриалния район на английския град Бристол. Британските медии предават за множество загинали и ранени.

Към мястото на инцидента близо до устието на река Ейвън са се стекли пожарникари, медицински екипи и полиция.

"Можем  да потвърдим, че има многобройни жертви на обекта", се казва в съобщение на местната пожарна служба, цитирано от телевизия "Скай нюз".

Все още не са ясни причините за взрива и точният брой на загиналите и пострадалите в станцията в Ейвънмаут, промишлено предградие на Бристол. 

По информация на посолството на България в Лондон няма данни за пострадали българи при аварията. Мисията ни е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост, се казва в съобщение на външно министерство. 

Първите снимки от мястото на инцидента показват висок метален резервоар или силоз, чиято горна част е разрушена. Според "Гардиън" това е химически резервоар на Wessex Water, компанията, която се занимава с пречистването на водите.

Телевизия "Скай нюз" предаде, позовавайки се на местната полиция, че е имало няколко работници върху резервоара, когато той е избухнал.

Противопожарната служба е била извикана на място в 11:22 часа местно време (14:22 часа българско).

Клуб Z