Световният шампион в бокса Антъни Джошуа заяви, че няма да подцени Кубрат Пулев в предстоящия мач на 12 декември. Британският боксьор посочи, че е подготвен за предизвикателството и очаква от българина да надскочи възможностите си.

"Изпитвам уважение към него. Не като човек, защото не го познавам, а като боец. Той се изправи срещу Кличко, въпреки че беше победен. Вярвам, че когато някой спори за титлата, той дава с 25% повече от това, които сме виждали. Този инстинкт е съвсем естествен", каза Джошуа в интервю за Yahoo Sports.

Британецът, който има 23 победи и едно поражение в кариерата си, допълни: "Просто не мога да подценя този човек. И преди съм губил, но никога повече не искам да губя."

Джошуа посочи, че един ден иска да се бие срещу Тайсън Фюри, но осъзнава, че подобна идея преминава през победа над Пулев.

Двубоят между двамата беше отлаган няколко пъти и трябваше да се проведе в "O2 арена" в Лондон, но беше преместен в по-малката зала "Уембли". След разхлабването на мерките от страна на правителството на събитието ще бъдат допуснати 1000 зрители.

Пулев вярва, че има много предимства срещу Джошуа, и се закани да стане световен шампион след красив нокаут в по-късните рундове.


Дневник