Локомотив (Пловдив) постигна измъчена победа с 1:0 при гостуването си на Ботев (Враца) в среща от 15-ия кръг на Първа лига.

Така "смърфовете" на Александър Тунчев отбелязаха победен дубъл срещу своя съперник този сезон, но и вторият успех не дойде никак лесно.

Красив гол с глава на Георги Минчев в 27-ата минута след центриране на футболист №1 на България Димитър Илиев се оказа единственият в срещата, а в края на мача Валери Домовчийски изпусна дузпа за домакините.

Ботев може да съжалява, че записва трета поредна загуба в шампионата, тъй като заслужаваше поне равенство.

Първата част беше много атрактивна за гледане. Христо Златински пропусна от пряк свободен удар, а на другата врата Локо поведе след центриране от левия фланг с глава и удар на Георги Минчев. Секунди след гола Аласан Ндиайе бе на сантиметри да си вкара куриозен автогол за 0:2 след неразбирателство с Красимир Костов, но стражът се върна и спаси на гол линията.

Момчил Цветанов също имаше шанс да вкара, но негов далечен удар бе спасен.

През втората част Локо намали оборотите, подцини ситуацията и можеше да съжалява. Ботев тръгна в атака и стигна до дузпа в 82-ата минута, когато Кристиан Гомис спря непозволено Даниел Генов. От бялата точка Валери Домовчийски стреля над вратата и лиши своите от точка

Така Локомотив събра 30 точки и излезе на върха в класирането, като води с една на Лудогорец, който е с два мача по-малко. Врачани са осми с 15 точки.

Дир.бг