ЦСКА победи Ботев Пловдив с класическото 3:0 в Коматево в среща от 15-ия кръг на българския футболен шампионат.

Така "червените" на Бруно Акрапович постигнаха четвърта поредна победа в първенството и се изкачиха до третата позиция с 27 точки. За последно тимът влезе в такава поредица преди малко повече от година.

Ботев за четвърти пореден път не победи в лигата и продължава да показва неубедителни игри, като в този период не успя и да вкара попадение.

Точни за столичани бяха Тибо Вион, Али Соу и Брадли Мазику, а звездата на "канарчетата" Тодор Неделев се контузи и напусна терена още през първото полувреме.

Първият добър шанс в мача за гол се откри пред домакините в 12-ата минута. Тодор Неделев със супер пас намери Мите Цикарски, който стреля много слабо с левия крак от изгодна позиция. Това се оказа единственият точен удар за пловдивчани в мача.

И ЦСКА удари първи в 21-ата минута. Тиаго финтира защитник и подаде, като се получи рикошет, за да може топката да стигне до Тибо Вион. Бившият играч на Порто със силен изстрел откри резултата.

В 34-ата минута дойде нова лоша новина за домакините. Тодор Неделев се контузи и беше заменен.

В следващите минути действията на терена се успокоиха и това беше в интерес на "червените". Малко преди края на полувремето обаче Славчо Шоколаров принуди Густаво Бусато да прави спасяване след далечен удар по земя. На другата врата Рафаел Енрике направи най-големия пропуск от началото на мача, като прати топката в рамото на Георги Аргилашки.

ЦСКА направи резултата 2:0 в 59-ата минута. Али Соу финтира Виктор Генев и се обърна преди да нанесе силен изстрел по земя, който се оказа неспасяем.

В 67-ата минута резултатът вече беше 3:0. Тибо Вион центрира от фланга и Брадли Мазику отправи удар от близка дистанция, който бе спасен от Аргилашки. При добавката обаче французинът не сгреши.

В следващите минути ЦСКА владееше топката и разиграваше спокойно, а в играта на "канарчетата" живец нямаше никакъв. Множеството смени също накъсаха епизодите на терена.

Дир.бг