Кубрат Пулев е уверен в победата си над Антъни Джошуа и спечелването на световната титла по бокс в тежка категория. Българинът се изправя срещу Джошуа в събота, 12 декември като официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF).

"Аз ще съм новият световен шампион. След битката, след победата ще бъда наистина щастлив. Този двубой за мен не е просто един мач, не е само бокс - aз се бия не само за себе си, а и за целия български бокс. Никой българин не е ставал световен шампион в тежка категория и ще бъде нещо голямо - за моята страна, за моите сънародници, за боксовите фенове", каза Пулев в интервю за Matchroom.

Българинът увери, че ще бъде много различен боксьор от първата си среща за световната титла с Владимир Кличко през 2014 г. Освен това Пулев описа трудностите през 2020 г. и различната обстановка от обичайно.

"Не бих казал, че в събота ще изпълня целта си, защото след това ще продължа към нови. Чувствам се здрав, щастлив и много силен. След събота мисля да се бия с Тайсън Фюри, ще бъде добър двубой", добави Пулев.

"Джошуа - Фюри също ще бъде добър мач, но няма да се случи. Срещу Анди Руис видяхме много грешки от страна на Джошуа и видяхме лошата му страна. Аз ще се възползвам от тях за победа в събота. Аз съм новият световен шампион, идвам".

Дневник