Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е готов да се завърне на пистата за последния старт за сезон 2020. Преди седмица британският пилот беше заразен с коронавируса след положителен тест след Гран при на Бахрейн. Това накара Хамилтън да пропусне Гран при на Сахир, което беше второ поредно състезание в кралството.

Последният кръг за сезона е в Абу Даби на 13 декември и Хамилтън изчаква позволение да се включи в него.

"Здравейте, всички, през последната седмица не бях много активен, но фокусът ми беше върху моето възстановяване. Днес се чувствам отлично и направих първата си тренировка. Надявам се да се върна в болида скоро", написа Хамилтън в "Туитър".

Той изрази подкрепа към всички, които се борят с коронавируса. Британецът описа последните седем дни като "една от най-тежките седмици в живота си".

Според информация на Motorsport.com Хамилтън е с негативен тест, но трябва да получи специално разрешение да напусне Бахрейн и да се насочи към Абу Даби. Страната-домакин на последния кръг за сезона има задължителна 14-дневна карантина за влизащите, но за кервана на Формула 1 се прави изключение. В понеделник всички отбори и служители пътуваха със специално нает чартър, за да нямат досег с хора извън т.нар. "състезателен балон".

Хамилтън има личен самолет, с който може да лети до ОАЕ. От "Мерцедес" вече заявиха, че болидът на световния шампион ще го очаква за старта на пистата "Яс Марина".

През миналия уикенд Хамилтън беше заменен от Джордж Ръсел. Младият пилот направи силно състезание, в което дълго време водеше, но грешка в бокса на "Мерецедес" го прати девети на финала.


Дневник