Две нови спортни площадки с уреди за стрийт фитнес са изградени в селата Лозево и Салманово след спечелени проекти в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2020 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, съобщиха от общинския пресцентър.

Площадката в Лозево, реализирана по проекта „Еко спорт“, се намира в централната част на селото. За целите по проекта с доброволен труд на ученици и жители на населеното място теренът е изцяло облагороден. Монтирани са пет уреда за фитнес на открито, които развиват различни двигателни активности. Обособено е място за отдих с пейки, поставени са указателна табела и кошчета за отпадъци, оформени са и цветни градинки.

По проекта „Активен спорт и отдих“ в Салманово фитнес съоръженията са поставени на площадка в центъра на селото в близост до Здравната служба. Монтирани са осем уреда за спорт на открито, които могат да се използват от деца и възрастни. Обособена е зона за отдих с нови пейки и кошчета. Около площадката са засадени 60 броя рози, а през пролетта ще бъде засят и райграс.

Двете площадки са на обща стойност 20 000 лв. и са финансирани от Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

ШУМ.БГ