"Берое" победи "Левски" с 2:1 в отложен мач от 14-ия кръг в Първа лига и влезе в първата шестица в класирането. Тимът от Стара Загора надви сините за втори път през този сезон и за трети пореден. Двата гола за победителите отбеляза Алиун Фал, който беше точен в 26-ата и 63-ата минута.

За "Левски" точен беше Паулиньо в 38-ата минута.

Сините записаха осма загуба в 14 двубоя в първенството и остават на 11-о място с едва 14 точки. Тимът на Славиша Стоянович е опасно близо до изпадащите, като при равен брой мачове е само с пет точки пред последния "Славия".

"Берое" е шести с 21 точки, събрани от 13 мача. Тимът от Стара Загора е с две срещи по-малко от "ЦСКА 1948", който е пети с 23 точки.
"Берое" откри след много груба грешка в защитата на "Левски" в 26-ата минута. Тома Даске не изчисти топката, която попадна във Фуртадо, а той я центрира към Фал. Нападателят от Сенегал нямаше проблем да се разпише и да изведе "Берое" напред.

Само 12 минути по-късно "Левски" успя да изравни с едно от първите си положения. Найджъл Робърта беше изведен по дясното крило, центрира остро, а Паулиньо засече топката. След леко щастлив рикошет във вратаря на "Берое" Генадий Ганев топката попадна в мрежата - 1:1.

До края на първата част "Левски" беше по-активен, но не използва тази инерция и след паузата. "Берое" си върна инициативата през второто полувреме и притисна гостите. В 63-ата минута след новаа грешка в синята защита Фал се разписа и пак изведе домакините напред.

Дневник