"Реал" (Мадрид) си осигури участие в Шампионската лига и през пролетта, след като победи "Борусия" (Мьонхенгладбах) с 2:0. Срещата беше директен спор за първата позиция в група В.

Въпреки поражението германският тим също се класира за осминафиналите в турнира като втори в групата си. "Борусия" събра осем точки, с две по-малко "Реал", въпреки че загуби последните си два мача.

Карим Бензема отбеляза и двете попадения за 13-кратните европейски шампиони. Той се разписа в 9-ата и 32-ата минута.

Ситуацията в групата се разви по този начин, след като в другата среща "Интер" и "Шахтьор" (Донецк) завършиха 0:0. Украинският тим остава трети, също с осем точки, но по-лоша голова разлика от "Борусия", което го изпраща в Лига Европа.

"Интер" отпада от европейските турнири като четвърти в групата си.

В груповата фаза отпадна и "Аякс". Нидерландският тим загуби от "Аталанта" с 0:1 в Амстердам и по този начин остана зад бергамаските в група D. В нея пръв завърши "Ливърпул" с 13 точки, следван от "Аталанта" с 11, а "Аякс" има седем и ще продължи в Лига Европа.

Жребият за осминафиналите е на 14 декември (понеделник), като победителите от групите са поставени в него.

Осминафиналисти в Шампионската лига

Победители в групите: "Байерн" (Мюнхен), "Реал" (Мадрид), "Манчестър сити", "Ливърпул", "Челси", "Борусия" (Дортмунд), "Ювентус" и ПСЖ.

Втори в групите: "Атлетико" (Мадрид), "Борусия" (Мьонхенгладбах), "Порто", "Аталанта", "Севиля", "Лацио", "Барселона" и "РБ Лайпциг".

Дневник