Двама мъже са задържани в полицията в Нови пазар, след като е установено, че са откраднали 327 лв. от Пощата в село Преселка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Извършителите са разкрити за по-малко от 24 часа от криминалистите от Нови пазар. Сигнал за извършената кражба е получен на 8 декември. Съобщено е, че за времето от 16:00 часа до 18:00 часа неизвестен проникнал в помещението, и извършил кражба на сумата от 327 лева.

Криминалисти от полицейското управление в Нови пазар ровели множество бързи оперативно-издирвателни действия, между които и беседи с местни жители, склонни към извършване на подобни деяния за изясняване на алибитата им. Всичко това дало резултат и сутринта на 9 декември били задържани двама мъже на 27 и 24 години, местни жители, известни на полицията с кражби.

При документиране на престъплението е намерен и иззет нож. С ножа крадците демонтирали  стъкло на прозорец, след което влезли в помещението и извършили кражбата. Паричната сума, която си поделили, след като я откраднали, е изцяло възстановена, уточниха от полицията

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура - Шумен.

ШУМ.БГ