Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп промени мнението си за употребата на технологията за видеоповторения (VAR) във футбола. Германецът, който приветства въвеждането на системата, смята, че при използването й се губи твърде много време.

"Преди бях един от хората, които казаха, че VAR е добра идея. Наистина не съм сигурен дали бих казал това отново, ако трябва да съм честен", заяви Клоп след равенството на "Ливърпул" при гостуването на "Мидтиланд".

През второто полувреме технологията беше използвана в три случая, като и на двата отбора бяха отменени голове. След видеопрелед "Мидтиланд" получи дузпа.

"Просто отне твърде много време. Решенията бяха правилни, но взимането им беше толкова трудно, че отне три-четири минути и на момчетата им беше студено. Можех да чуя хората да казват: "О, Боже ". (Разгледането на ситуациите) отне много време и беше наистина студено, което не помага (на играта)", допълни Клоп.

Мачът с "Мидтиланд" беше белязан от рекорд за "Ливърпул". Червените излязоха с най-младия си състав в историята на Шампионската лига, като средната възраст на титулярите беше 24 години и 26 дни.

Дневник