ЦСКА-София удари "Рома" с 3:1 в последния си мач от групите на Лига Европа. "Червените" завършиха последни в гр. А, но записаха победа, при това срещу голям отбор, а и се добраха до приличен актив - 5 точки.

Тимът на Бруно Акрапович можеше да спечели още в Рим (0:0), но го направи днес. Успехът е ценен, независимо, че "вълците" (завършиха като №1 в групата с 13 точки) видимо не бяха мотивирани, а в състава им имаше и момчета от втория отбор.

Минута мълчания в памет на починалия Паоло Роси.

До тази вечер ЦСКА-София нямаше вкаран гол и беше пред прага на негативен рекорд, но избегна тази участ по достоен начин. 

Вицешампионът ни заработи общо 950 000 евро от двете равенства и победата. Към тях се прибавят 3,7 милиона евро за влизането в групата.

Тиаго Родригеш откри след рикошет в негов съотборник в 5-ата минута. Така ЦСКА-София сложи край на головата суша. Попадението дойде заслужено, тъй като още от първите секунди пролича по-голямата амбиция на домакините.

"Рома" все пак реагира и Томазо Миланезе в 22-ата изравни. В тези минути грандът беше по-добрият на терена. ЦСКА-София не позволи обрат и продължи да играе агресивно, да пресира опонента. 

Така стана 2:1. "Рома" сбърка при изнасянето на топката, Жеферсон изведе Али Соу и таранът, направил пропуски в Рим и Клуж, не разочарова този път - 2:1.

След нова грешка в отбрана, Соу още веднъж прониза вратаря Бур от аналогична ситуация - 3:1. Малко след това беше заменен.

ЦСКА-София гросмайсторски изигра второто полувреме и спечели напълно в стила на Акрапович, чийто почерк вече личи. "Червените" зарадваха собственика си Гриша Ганчев на рождения му ден.

Другият мач от групата, "Йънг Бойс" - "Клуж", завърши 2:1. Швейцарският тим губеше в резултата, а поражение щеше да го елиминира. Драмата в Берн бе голяма. Дебелюх откри в 84-ата за румънския първенец, а в добавеното време Нсаме изравни от дузпа, при която беше изгонен вратарят Балградеан.

Имаше и още червени картони - за голмайстора Нсаме, и за Джокович от "Клуж" в 8-ата минута на добавеното време. Нервите взеха връх и в двете ситуации.

Така "Йънг Бойс" събра 10 точки, а "Клуж" завърши с 5, колкото и ЦСКА-София, но има предимство в преките двубои. Българският представител има победа, две равенства, три загуби и голова разлика 3:7.

ClubZ