Лудогорец" завърши участието си в груповата фаза на Лига Европа без нито една точка, след като загуби за шести пореден път. Българският шампион отстъпи с 1:3 пред австрийския ЛАСК (Линц) на своя стадион.

Тимът на Станислав Генчев поведе, но след това допусна три гола, а освен това завърши мача и с човек по-малко.

За пръв път "Лудогорец" не успява да спечели нито една точка в европейските турнири. В рамките на шест двубоя тимът от Разград отбеляза седем гола, но допусна 19 в своята врата.

"Лудогорец" изигра изключително слабо първо полувреме, в което нито веднъж не застраши австрийската врата. В 45-ата минута гостите получиха дузпа за нарушение на Сисиньо, но ударът на Гойгингер от 11-те метра беше спасен от Пламен Илиев.


Второто полувреме започна добре за българския тим. Още в първата минута влезлият на почивката Елвис Ману успя да вкара след пас на Клаудиу Кешеру. Малко по-късно румънецът можеше да удвои, но вратарят на ЛАСК спаси.

Големите проблеми за "Лудогорец" дойдоха в в рамките на 11 минути - между 56-ата и 67-ата. В този период ЛАСК вкара три гола, а "Лудогорец" остана с човек по-малко.

В 56-ата минута Филип Визингер вкара с изстрел извън наказателното поле. Само шест по-късно ЛАСК вече беше напред в резултата. Точен беше Ренер от дузпа, която беше отсъдена за фаул на Алекс Сантана.

В ситуацията бразилецът получи и червен картон.


В 67-ата минута Мадсен вкара с глава след нова грешка на защитата в зелено и по този начин оформи крайния резултат.

Дневник