Земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер разлюля Чечения в 23:29 ч. в събота, съобщава Европейско-средиземноморският сеизмологичен център.  Епицентърът е бил на около 14 километра южно от Грозни и на дълбочина 10 километра.

По данни на подразделението на Министерството на извънредните ситуации в Чечения, силата на труса е била 5,6 по скалата на Рихтер. Според съобщения в социалните мрежи, трусът е бил усетен в съседните региони като Дагестан, Ингушетияи Северна Осетия.

Данните на Европейско-средиземноморският сеизмологичен център сочат, че трусът е усетен в Турция, Русия, Грузия, Армения и Азербайджан.

По данни на подразделението на Министерството на извънредните ситуации в Чечения обаче, силата на труса е била 5,6 по скалата на Рихтер.

За момента няма данни за пострадали и щети.

Предишното голямо земетресение в Чечения беше на 11 октомври 2008 г. с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер. Тогава загинаха поне 13 души, включително и 5 деца от районите Гудермес, Шалински и Курчлоевски район, убити от поредицата от малки трусове след това, които бяха усетени в Северен Кавказ и в Армения, и Грузия. Ранени бяха над 110 души.

Дир.бг