Адвокатът на "Левски" Иво Ивков ще бъде един от кандидатите за президентския пост на Българския футболен съюз (БФС). Това обяви той, уточнявайки че няколко клуба ще издигнат кандидатурата му. Още през октомври името на Ивков се завъртя в медийното пространство, но той отказа да коментира.


Ивков не пожела да ги назове, но добави, че "това ще се случи около конгреса". Очаква се един от клубовете, които ще го издигнат е "Левски". Той работи за сините от години, а баща му легендата на клуба Кирил Ивков.


В момента БФС се управлява от временно ръководство след оставката на Борислав Михайлов. Конгресът за избор на нов президент трябваше да се състои проведе на 11 декември, но беше отложен заради коронавируса и извънредната епидемична обстановка.


"Съгласен съм, че отлагане трябваше да има, но беше редно да се каже някаква дата. Сега не знам дали такъв избор ще има през 2021 г", коментира Ивков в "Арена спорт" по БНТ1.


"Трябва промяна, БФС да се фокусира върху националния отбор, юношите и аматьорския спорт, а професионалната лига с първенството. Мисля, че съм най-правилният за президентския пост, въпреки че първоначално имах някои съмнения".


Ивков обеща, ако оглави БФС да има пълна прозрачност с обявяване на всички спонсори, подписани договори и обявени поръчки. Според юриста няма проблеми конгрес да се проведе, а обвиненията на Йордан Лечков, че всички решения са нелигитимни, са неоснователни.

До момента двама души обявиха, че ще се включат в надпреварата - бившият член на изпълнителния комитет Христо Порточанов и бизнесменът Христо Христов.

Дневник