Поредната катастрофа със самоускоряващ електромобил на Tesla беше отчетен, но този път тя не е в САЩ, а Южна Корея, съобщава Reuters, цитиран от Automedia.

Според първоначалната версия, кросоувърът е започнал сам да увеличава скоростта си и се е ударил в стената на жилищен комплекс. След сблъсъка електромобилът се е запалил, но пристигналите на мястото на инцидента пожарникари бързо са се справили с пламъците. В колата е имало трима души, като шофьорът и един от пасажерите са тежко ранени, а другият е загинал на място.

От полицията съобщиха, че съдебно-медицински екип изследва останките от автомобила, за да може да установи причините за аварията. Засега от Tesla отказват коментар за случилото се.

През януари 2020 година Националното управление за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) получи петиция, в която се настоява половин милион коли на Tesla да бъдат проверени заради непреднамерено ускорение. В Южна Корея също върви разследване срещу американския производител, като то е заради проблем със системата за автономно движение.

Днес.бг