Шампионът във Висшата лига "Ливърпул" взе само точка от гостуването си на новака "Фулъм" след 1:1 на "Крейвън котидж". Визитата на червените в Лондон се оказа доста тежка и затвърди тенденцията тимът на Юрген Клоп да има проблеми далеч от "Анфийлд".


В пет от шестте си срещи като гост от началото на сезона "Ливърпул" допуска гол и остава с едва един успех далеч от дома си.


В Лондон "Фулъм" направи много силна първа част, като в нея Боби Рийд успя да изведе домакините напред в 25-ата минута. Освен попадението тимът на Скот Паркър имаше


След големи съмнения и преглед на ситуацията със системата VAR реферът Андре Маринър прецени, че Фабиньо не извършва фаул.


През втората част ролите се обърнаха и "Ливърпул" беше водещият тим. Смените, които Клоп направи донесоха положителен ефект и червените стигнаха до точка. Тя дойде след точно изпълнена дузпа от Мохамед Салах.


Маринър видя игра с ръка на Камара в стената при изпълнение на фаул и посочи бялата точка. От нея Салах не стреля много добре, но въпреки докосване от вратаря Алфонс Ареола, топката влезе в мрежата.


По-рано през деня равенство направи и "Тотнъм", който завърши 1:1 в дербито с "Кристъл палас". "Шпорите" и червените продължават да делят първо място с по 25 точки след 12 кръга. Трети е "Саутхемптън" с 23 точки, следван от "Челси" с 22 и "Лестър" с 21, като "лисиците" са и с мач по-малко.


"Фулъм" е над зоната на изпадащите, заемащ 17-о място.

Дневник