Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще започне преговори за нов договор с "Мерцедес" през следващата седмица с мисъл да остане в отбора и за сезон 2021. Британецът, който записа поредната си невероятна година, обяви че няма намерение да напуска "Сребърните стрели".

Хамилтън завърши трети в Гран при на Абу Даби в последното състезание за сезона. След надпреварата той изрази задоволството си от успешната година.

"Надявам се още през следващата седмица да започнем да разговаряме и до няколко седмици всичко да бъде подписано. Може би някъде около Коледа", отговори Хамилтън на въпрос какво се случва с контракта му. "Планирам да бъда тук и догодина, искам това. Мисля, че като отбор постигнахме страхотни неща заедно и можем да направим още много - не само във Формула 1, но и извън спорта".

Хамилтън е част от "Мерцедес" от 2013 г., като със заводския тим на германския концерн спечели 74 победи дотук. През 2020 г. британецът стана №1 по спелени състезания във Формула 1 (95) и се изравни с Михаел Шумахер по титли. Цялата кариера на Хамилтън минава в партньорство с "Мерцедес", като между 2007 и 2012 г. той беше пилот на "Макларън", докато британският тим ползваше двигатели на германската компания.

През сезон 2021 Хамилтън ще може да атакува рекордна осма титла при пилотите. Той може да стане и първият състезател, който достига до 100 спечелени състезания.

След старта в Абу Даби Хамилтън говори и за прекарания коронавирус, който го спря от участие във втори старт в Бахрейн. "Никога не съм се чуствал толкова отпаднал, изтощен. Миналата седмица по това време изобщо не предполагах, че ще мога да съм в Абу Даби и да се състезавам. Важното е, че това е зад гърба ми".

Дневник