Барселона" ще играе с финалиста от миналия сезон ПСЖ в най-вълнуващия от осминафиналите в Шампионската лига. Двубоят привлича вниманието заради срещата на Лионел Меси с Неймар, както и заради спомена от 2017 г.

Преди четири сезона "Барселона" направи един от най-великите обрати в историята на турнира. След 0:4 в Париж каталунците стигнаха до 6:1 на "Камп ноу". Ключова роля за победата тогава имаше Неймар, който вкара два гола в 88-ата и 91-ата минута, за да направи 5:1, а в последните секунди Сержи Роберто прати отбора си напред.

Впоследствие ПСЖ привлече Неймар за рекордните 222 млн. евро. Наскоро бразилецът заяви, че се надява от следващия сезон отново да играе заедно с Меси в един отбор. В момента ПСЖ изчаква резултатите от изследванията на бразилеца, който беше контузен тежко срещу "Лион" в неделя вечерта.

Първите мачове от осминафиналите в Шампионската лига ще са във втората половина на февруари 2021 г., а реваншите - в средата на март.

Настоящият шампион "Байерн" ще срещне за пръв път в историята си "Лацио", като първият мач е в Рим. "Аталанта" ще играе с рекордьора по титли "Реал" (Мадрид), който трудно преодоля групите.

"Ливърпул" ще се изправи срещу "Лайпциг". Дуелът ще представи вълнуваща среща между германските треньори Юрген Клоп и Юлиан Нагелсман.

Жребият за осминафиналите в Шампионската лига

"Борусия" (Мьонхенгладбах) - "Манчестър сити"
"Лацио" - "Байерн"
"Атлетико" (Мадрид) - "Челси"
"Лайпциг" - "Ливърпул"
"Порто" - "Ювентус"
"Барселона" - ПСЖ
"Севиля" - "Борусия" (Дортмунд)
"Аталанта" - "Реал" (Мадрид)

Дневник