Засилени полицейски проверки започват от днес на територията на ОДМВР- Шумен за контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки, съобщиха от полицията.

В специализираните операции на служителите, освен полицейски в екипите за проверки ще бъдат включени служители на РДПБЗН- Шумен, Регионалната здравна инспекция и на Община Шумен.

Проверки за спазване на определената физическа дистанция ще обхванат всички, които се намират на открити обществени места и в районите на големите търговски обекти, пазари, тържища и базари.

В закритите помещения стриктно ще се следи за използването на защитни маски за лице, шлем или шал. Ще се осъществява контрол и за спазване на въведените в заповедите изисквания броят на клиентите в съответния търговски обект да не бъде по-голям, да няма струпване на касите, и да се спазва дистанция от 1,5 метра.

Проверяващите призовават управителите на търговските обекти да създадат организация при струпване на хора и да организират подходящ пропускателен режим. Те отправят призив и към жителите на областта да спазват въведените противоепидемични мерки.

ШУМ.БГ