За първи път тази година шуменският театър не може да осъществи традиционната си коледна кампания и срещите на децата с белобрадия старец, но той ще ги поздрави във виртуалното пространство, обещаха от ДКТ „Васил  Друмев“.

Празничното коледно предложение за децата е постановката  „Коледни пакости” от Кольо Карагеоргиев. Заради извънредната епидемична обстановка детското представление ще бъде излъчено онлайн на страницата на театъра във Фейсбук  на 24 декември от 11:00 ч.

От театъра напомниха, че заради наложените нови условия тази година колективът на ДКТ „Васил Друмев“ е реагирал бързо и адекватно, за да не прекъсва връзката си с шуменските малчугани. Затова от март до юни всяка неделя в 11:00 ч. на фейсбук страницата си театърът излъчваше традиционните си детски спектакли, а за Световния ден на театъра, децата гледаха „Рошльо и комините” от Кина Къдрева и режисьор Таня Евтимова. През септември пък бе представен за първи път образователния спектакъл за деца “Приказка за годишните времена”. Той е по музика на Вивалди, а постановката е на Съби Събев.

ШУМ.БГ