Руснакът Антон Зингаревич е поставил четири условия, при които ще се съгласи да инвестира в "Ботев" (Пловдив), обявиха собствениците на клуба от сдружението на привържениците. Според информацията на 18 декември е проведена втора среща с представители на предприемача, като в понеделник ще има развитие по темата.

Сред исканията на Зингаревич е негова компания да придобие 60% от акциите на клуба. Той желае да бъде сключен договор за ексклузивно използване на емблемата от страна на бъдещия собственик на част от акциите за срока на договора, за който акциите ще са в него, съобщават от сдружението.

В информацията се допълва, че Зингаревич очаква да бъде сключен договор за осигуряване на съгласие за участие на "ПФК Ботев" АД в първенството на България (това касае членството в БФС и се практикува и сега), както и сдружението на привържениците да няма свой представител в съвета на директорите.

В съобщението се казва още, че представителите на инвеститора са заявили, че условията не подлежат на договаряне и промени. Към сдружението на привържениците е отправено молба да бъде взето принципно решение по въпросите в рамките на 48 часа.

"Ботев" е в трудно положение, като кризата в клуба се задълбочи през лятото, когато собственикът Георги Самуилов се оттегли. Той прехвърли акциите си на сдружението, което вече притежава 61% от собствеността, и обяви, че ще има ангажимент единствено към детско-юношеската школа.

Наскоро "Ботев" възобнови строежа на стадиона и предприе процедура за прекратяване на делата от фалиралата КТБ.

Дневник