Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели наградата Спортна личност на Великобритания, считана за най-ценното отличие на Острова. Пилотът на "Мерцедес" триумфира с наградата на BBC за втори път след 2014 г., като освен това четири пъти беше втори.

Хамилтън, който през 2020 г. се изравни с Михаел Шумахер с по 7 титли във Формула 1 и подобри рекорда на германеца по победи, изпревари в гласуването Джордан Хендерсън - капитан на шампиона във Висшата лига "Ливърпул". Жокеят Холи Дойл остана трета.

За наградата спореха още боксьорът Тайсън Фюри, състезателят по крикет Стюърт Броуд и снукър легендата Рони О'Съливан.

"Поздравления за всички невероятни спортисти, които бяха номинирани, чест е да спечелиш сред такава компания. Годината беше много необичайна за всички нас, но ни донесе и много успехи. Нека да останем позитивни в тези трудни времена", каза Хамилтън във видеообръщение след спечелване на приза.

Очаква се до края на годината пилотът на подпише нов договор с "Мерцедес" и да остане във Формула 1. Хамилтън ще получи и рицарско звание от кралица Елизабет, като ще стане едва третият пилот, който ще бъде обявен за сър.

Дневник