"Левски" е поел по труден, но правилен път, отчете собственикът на сините Наско Сираков след края на есенния дял в Първа лига. Легендарният голмайстор направи равносметка за свършеното шест месеца, след като получи акциите на клуба.

Сираков обяви, че ръководството на "Левски" е успяло да свърши седем много важни неща, сред които участие в първенството въпреки тежката финансова ситуация, двойно намаляване на бюджета за заплати, както и реализирането на приходи.

"При идването ми на стадион "Георги Аспарухов" за заплати на играчите бяха необходими 521 591 лв. месечно. Сега този разход е 258 773 лв", коментира Сираков в обръщение, публикувано в сайта на клуба. "За последните 5 месеца и половина (без декември) "ПФК Левски" е реализирал приходи от 4 252 425 лв. Това е успех без прецедент в историята на българския футбол, който не само дойде със собствените сили на клуба и неговите привърженици без подкрепата на генерален спонсор, но и при условията на световна пандемия, икономическа криза и жесток удар по едно от малкото приходни пера за "Левски", а именно - продажбата на билети".

Сираков отчита и намаляването на задълженията с близо 5 милиона лева, подписването на споснорски договори с "Щрабаг" и Palms Bet, както и продажбата на трима играчи - Иван Горанов, Стайн Спиерингс и Станислав Иванов.

Собственикът на сините постави и важни задачи пред клуба през 2021 г. "Най-важната цел е да вдигнем спортно-техническото ниво на първия отбор".

Другите цели пред сините са успешен завършек на разговори за реклама с "мощни фирми", погасяване на задълженията и обединяване на всички фенове.

"Борбата ще продължи и през 2021 г. Има още много работа да се свърши, но пътят, по който сме поели заедно, е правилният", завършва Сираков.

Дневник