Една от най-изявените ученички на Райна Кабаиванска-Александрина Михайлова, заедно със шуменската Симфониета и Станислав Ушев на диригентския пулт ще поднесат музикална палитра от валсове, арии и популярни коледни и новогодишни песни.

Концертът, обявен за 23 декември /сряда/ от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“, ще се състои при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Местата в залата ще бъдат ограничени и тези, които желаят да го посетят може да заявят присъствие на телефон 0899817808 – Елена Костадинова, уточниха от Симфониетата.

Александрина Михайлова е родена през 1998 г. в Шумен. На 7-годишна възраст започва да свири на пиано в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при педагожката Здравка Христова. Участва в редица концерти и конкурси като пианистка. Също така е и дългогодишна хористка в детски хор „Бодра песен“. На 14-годишна възраст започва да се занимава с оперно пеене в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при педагожката Недка Телбизова. Скоро започват изявите й на концерти и конкурси. Печели редица конкурси, сред които конкурса VIVAVOCE 2015 на името на Гена Димитрова в град София, където получава специалната награда. Първо място печели и на международния конкурс „Франц Шуберт“ в град Русе през 2014. Участва в няколко концерта с шуменската Симфониета.

Вече три години Александрина е част от майсторския клас на примата Райна Кабаиванска и се обучава в музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена. Участва в концерти като част от майсторския клас в редица градове като София, Бургас, Модена, Варезе, Мирандола.

ШУМ.БГ