Капитанът на "Манчестър юнайтед" Хари Магуайър е футболистът, изиграл най-много минути през 2020 г., показват данните на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). Резултатите обхващат периода до 18 декември.

Магуайър е бил на терена в продължение на 4745 минути, като защитникът е участвал в 53 официални мача през 2020 г. По отношение на двубоите на върха е халфът на "Интер" Кристиан Ериксен, който има 54 срещи.

Сред първите десет в общото подреждане по минути намират място още двама полеви футболисти, като останалите седем са вратари. Това са бранителят на "Манчестър сити" Рубен Диаш (4344) и звездата на "Барселона" Лионел Меси (4293).

При вратарите с най-много минути е стражът на "Интернасионал" Марсело Ломба (4740), като следващите трима също се състезават в първото ниво на бразилския футбол.

В класирането при полевите играчи в топ 10 има трима състезатели на "Манчестър юнайтед". Бруно Фернандеш и Виктор Линдельоф са съответно четвърти и седми.

Десетката допълват Бруно Пачеко ("Сеара"), Ромелу Лукаку ("Интер"), Рафаел Варан ("Реал"), Хесус Навас ("Севиля") и Калъм Макгрегър ("Селтик").

Дневник