Улица „Иван Кръстев Ивански“ в квартал  „Дивдядово“ ще бъде разширена и основно ремонтирана. За обновяване на отсечката Община Шумен дава 422 160 лв. без ДДС.

Средствата ще бъдат заложени в бюджета за следващата година, а администрацията вече търси изпълнител на строителните работи.

Дължината на улицата, която е пресечна на бул. "Велики Преслав", е приблизително 500 м. Габаритът на пътното платно - 4,5 м. Основната дейност, който строителят ще извърши, е разширяване на платното. Предвижда се по цялото протежение на улицата да се вкопаят бетонови бордюри, което ще позволи стъпване на превозните средства встрани на тротоара при разминаване, както и безпроблемно отводняване на повърхностните води.

Ще се изгради улична основа от трошен камък - 35 см, като върху нея ще се положат 3 пласта асфалт с обща дебелина 16 см. Ще се подновят и тротоарите, като те също ще бъдат с асфалтова настилка.

След разширяването на улицата ще има нови дъждоприемни шахти, строителят трябва да положи маркировка и пътни знаци за организация на движението.

Избраният строител трябва да извърши всички дейности, заложени в проекта за 240 дни.

Улицата в „Дивдядово“ е втора, за която Общината обявява обществена поръчка в рамките на месец. През октомври администрацията откри процедура за ремонт на ул. „Генерал Радецки в участъка от ул. „Самара“ до ул. „Средна гора“ в кв. „Боян Българанов“. Там вече има определен изпълнител -  „Автомагистрали Черно море“ АД, като ремонтът ще струва 297 951 лв. без ДДС.

"Това не са единствените улици, които ще ремонтираме основно през следващата година. В момента подготвяме обществени поръчки за още няколко", коментира за ШУМ.БГ зам.-кметът по строителство на Шумен инж. Боян Тодоров.

ШУМ.БГ