За 18-а поредна година Роджър Федерер спечели приза на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) за любимец на феновете.

Носителят на 20 титли в турнирите от Големия шлем изигра едва шест мача през сезона, но остава най-харесваният състезател в спорта. 39-годишният швейцарец се възстановява след двете операции в коляното и гледа към голямо завръщане на Australian Open.

Победител в най-престижната категория за играч на годината е Новак Джокович. За шести път в кариерата си сърбинът завършва годината като №1. Той започна седмица №300 като водач в ранглистата и е отправил поглед към върховото постижение на Федерер (310).

Рафаел Надал получи наградата за спортсменство, която се определя с гласуване сред всички професионални тенисисти. 34-годишният испанец заслужи приза за трети пореден и общо четвърти път, като рекордьор с 13 отличия е Федерер.

За завръщане на сезона беше отличен Васек Поспишил, който се подложи на операция в гърба през 2019 г. За най-прогресиращ състезател беше избран Андрей Рубльов от Русия, а испанецът Карлос Алкарас е новобранец на годината.

Дневник