В камерен състав от 4 отбора се състоя тази година традиционния работнически турнир по футбол, който се провежда в навечерието на Коледа всяка година. Тази година се включиха тимове, съставени предимно от учители от СУ „Сава Доброплодни“, ПГСАГ от Шумен и преподаватели от общините Нови пазар и Никола Козлево.

Надпреварата се състоя на терените на СУ „Сава Доброплодни“ без присъствие на публика. Чрез жребий бяха определени двойките, като победителите от всяка играха финал, а загубилите си оспориха 3-тото място.

Първото място в турнира за 2020 г. спечели съставът на СУ „Сава Доброплодни“, който победи на финал тимът от ПГСАГ с 5:2. Третото място отборът от община Никола Козлево наложил се над този от община Нови пазар с 8:3.

Отборите бяха наградени с купи, а и бяха раздадени и три специални приза. За най-добър вратар на турнира бе определен Георги Георгиев от СУ „Сава Доброплодни“. Най-добър играч на надпреварата стана Юлиян Узунов от ПГСАГ, а тимът от Нови пазар си тръгна с купата за феърплей.

Всеки играч от отборите получи фланелки от Българската работническа федерация „Спорт и здраве“, която заедно с шуменския клуб „Спорт и здраве“, РС на КНСБ и Община Шумен, организират традиционния турнир.

ШУМ.БГ