Царско село" може да разпусне отбора си и да преустанови участие във футболното първенство, заради наложена голяма глоба. Това обяви собственикът на клуба Стойне Манолов, обяснявайки, че е "демотивиран".

След последния есенен кръг в Първа лига Манолов беше наказан с 5000 лева за "нанесени обиди към длъжностни лица" в мача с "Берое" от 16 декември (0:2). Срещата доведе до скандал, след като преди началото ѝ треньорът на гостите от Стара Загора Димитър Димитров-Херо влезе в стаята на съдиите.

Дисциплинарната комисия към БФС наказва "Царско село" с още 3000 лева, тъй като клубът домакин е "позволил" на Димитров да влезе в съдийската стая.

"Когато човек казва истината, го наказват. Демотивиран съм. Нямам право и да обжалвам, защото съм глобен със сума, към която не мога да имам претенции. Явно сме трън в очите на много отбори. Има доста тимове зад нас, които са си мислели, че лесно ще ни прескочат. Честно да ви кажа, ако не се случи някаква промяна в БФС, ще разпусна отбора", коментира Манолов пред "Мач телеграф".

След срещата "Царско село" - "Берое" има глоба от пет хиляди лева и за Димитров.
 

Това е втори случай, в който отбор заплашва с напускане на първенството. По-рано през сезона "Монтана" обяви, че може да напусне първенството заради съдийски грешки.

Дневник