Селекционерът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди извика 19 състезатели за подготовка за предстоящата европейска квалификация в Израел (12-17 януари).

Европейската квалификация в Израел ще се проведе между 12-17 януари.

Разширен състав:

Разпределители:

Георги Братоев – Нефтохимик 2010 (Бургас)

Георги Сеганов – Топ Волей Чистерна (Латина)

Владимир Станков – Левски София

Диагонали:

Цветан Соколов – Динамо (Москва)

Димитър Димитров – ЦСКА

Посрещачи:

Тодор Скримов – Енисей (Красноярск)

Мартин Атанасов – Зираатбанк (Турция)

Георги Петров – Шомон (Франция)

Аспарух Аспарухов – Блу Волей (Верона)

Гордан Люцканов – Левски София

Александър Николов – Левски София

Централни блокировачи:

Николай Николов – Нефтохимик 2010 (Бургас)

Алекс Грозданов – Консар (Равена)

Светослав Гоцев – Пари Волей (Франция)

Илия Петков – Нефтохимик 2010 (Бургас)

Стефан Чавдаров – Монтана

Николай Къртев – Хебър (Пазарджик)

Либеро:

Владислав Иванов – Левски София

Петър Каракашев – Хебър (Пазарджик)

В последния момент от състава отпадна диагоналът Велизар Чернокожев, който играе в Саудитска Арабия. Причина е забраната за полети от и за тази страна, която е в сила от понеделник и това води до невъзможност за неговото пристигане.

Към подготовката в София ще се присъедини централният блокировач Светослав Гоцев, който в продължение на няколко месеца се възстановяваше от травма в рамото. Той вече се чувства доста по-добре и дори взе участие в последните два мача от първенството на Франция.

Четирима от повиканите състезатели – Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов ще се присъединят към лагера по-късно и ще започнат тренировки от 1 януари. Те ще пропуснат контролите със Северна Македония, които са на 29 и 30 декември в Скопие. И четиримата получиха разрешение да изиграят последните мачове за 2020 година за клубните си отбори. Всички национали ще бъдат на линия за втората серия от контроли, които са на 6 и 7 януари в столичната зала „Христо Ботев“.

Наличните състезатели ще бъдат събрани на 26 декември следобед и ще им бъдат направени антигенни тестове. Подготовката ще се води в зала „Христо Ботев“, като на 27 декември ще има две тренировки, а на 28 декември волейболистите заминават за Северна Македония. Самият селекционер Силвано Пранди ще пристигне на 27 декември, поради липса на полети от Италия за предния ден. /БГНЕС