Испанският шампион "Реал" (Мадри) записа пета поредна победа в Ла Лига. Тимът на Зинедин Зидан не впечатли с представянето си, но надви с 2:0 "Гранада".

И двата гола паднаха през втората част. Каземиро даде преднина на белите, а Карим Бензема оформи крайния резултат в добавеното време.

С успеха си "Реал" се изравни на върха с градския съперник "Атлетико". Двата отбора имат по 32 точки, но "дюшекчиите" са с два мача по-малко.

Грешка на Рафаел Варан можеше да доведе до гол за "Гранада", но Антонио Пуертас не се възползва. Първата възможност за "Реал" се откри пред Бензема. Френският нападател овладя в наказателното поле, но ударът му беше блокиран.

"Реал" започна силно второто полувреме. Марко Асенсио увенча добрата си игра с асистенция към Каземиро, който засече с глава центрирането на съотборника си.

Белите поведоха в резултата и успокоиха темпото. "Гранада" опита да затрудни домакините с центрирания, но без успех. В 93-ата минута Бензема проби и вкара след удар с левия крак от границата на наказателното поле.

Дневник