"Астън Вила" продължи с впечатляващото си представяне от началото на сезона във Висшата лига и се изкачи до петото място в таблицата след 1:1 като гост на "Челси". Тимът от Бирмингам спря сините на "Стамфорд бридж", след като беше в ролята на изоставащ.

Оливие Жиру изведе "Челси" напред в 34-ата минута. Само пет минути следе началото на второто полувреме Анвар Ел Гази изравни.

Равният резултат сгъстява облаците около мениджъра на сините Франк Лампард. Още преди срещата се появи информация, че "Челси" има интерес към уволнения от ПСЖ Томас Тухел. В послдните си пет мача "Челси" има само дена победа и не се представя убедително.

Лампард направи шест промени сред титулярите след загубата от "Арсенал" преди два дни, но и това не даде ефект. Сините заемат шесто място в таблицата с 26 точки, колкото има и "Вила". Съставът от Бирмингам обаче е с два мача по-малко.

В друг мач изигран по-рано "Кристъл Палас" и "Лестър" също завършиха 1:1. Вилфред Заха се разписа за "орлите", а Харви Барнс беше точен за "лисиците", които пропуснаха и дузпа. Въпреки това тимът на Брендан Роджърс се изкачи на второ място.

Дневник