Най-популярният спорт в САЩ американският футбол може да подпише договор на рекордна стойност въпреки условията на финансова криза по света. Според "Ню Йорк поуст" Националната футболна лига (НФЛ) скоро ще подпише новия 10-годишен договор за излъчването на срещите от първенството, който може да надхвърли обща стойност 100 милиарда долара.

Договорът ще бъде подписан в началото на 2021 г., като телевизиите, които в момента излъчват мачовете по американски футбол ще останат същите - NBC, CBS, FOX и ESPN.

Очаква се при влизането в сила на новия договор ESPN да се включи в ротацията за излъчване на мача за титлата Супербоул. До момента останалите три телевизии предават срещата на ротационен принцип.

След проведените първоначални срещи между ръководството на Лигата и представители на телевизиите програмният директор на NBC Джон Милър обяви, че скоро ще бъде подписан най-големият договор в историята. Желанието на телевизиите да запазят статуквото е все по-голямата популярност на стрийминг услугите.

В момента платформата "Амазон" предава мачове от НФЛ чрез услугата си Прайм, а се очаква "Епъл" също да се включи на пазара.

НФЛ трупа все по-голяма популярност и в Европа. Английската Sky Sports има собствен канал, посветен само на американския футбол, а националната BBC предава Супербоул и обзор от мачовете. Американски футбол се предава още в Русия, Сърбия, Хърватия и Италия.

Дневник